54654

Проекција на „Оклопницата Потемкин“ во Рускиот центар во Скопје

 

Руско кино во Рускиот центар во Скопје

 

По повод 120-годишнината од раѓањето на Сергеј Михајлович Ејзенштејн, Рускиот центар при УКИМ ќе прикажува проекција на филмот "Оклопницата Потемкин". За значењето на филмот за светската кинематографија, за режисерската естетика и за творештвото на Сергеј Ејзенштејн воведно предавање ќе одржи Ана Глигорова, магистер по културологија и ТВ-режисер.

 

Oklopnicaruskokino

 

По проекцијата на филмот следува дискусија со присутните. Настанот ќе се одржи во седиштето на Рускиот центар ул. „Теодосиј Гологанов“ бр.28, трети кат, на 22.1.2018 г. (понеделник) во 19 часот.

 

Дани | ТВ Пакет

Tropico 300x250

1111bebe Humanitarna

1111ivan Baner

Baner Idance

Bannerprimetime

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012