54654

По Канал 5 и Алфа, и Сител ги враќа српските филмови во програмата

 

Петок на Канал 5, сабота на Алфа, а недела српски филм на Сител

 

"Камионџии" е популарен југословенски филм, кој репризно ќе се емитува на Сител телевизија на 28 јануари со почеток во 21.15 часот. По режија на Мило Џукановиќ и сценарио на Гордан Михиќ, филмот е снимен поради огромната популарност на серијата "Камионџиите повторно возат".

 

Kamiondzii25021

 

Легендарните камионџии Паја и Јаре одат во пензија. Едвај го чекаат денот кога ќе ги остварат своите соништа. Паја сака да живее во својот брод на Сава, а Јаре да ги поминува деновите во својата градина позади куќата. Но, како и секогаш, соништата се едно, а реалноста нешто сосема друго.

 

Kamiondzii25022

 

Миодраг Петровиќ Чкаља ќе го гледате во улогата на Јаре, а Павле Вушиќ во улогата на Паја. Камионџиите од шоферскиот занает

 

Дани | ТВ Пакет

1 300

300x300 Mins

300x300 Min

300x300 Min3

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Bannerprimetime

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012