54654

ФОТО: Водителот Марко со вентилатор го чисти воздухот во Скопје

 

Понеделник, а веќе ја имаме сликата на неделата- водителот Марко Новевски со вентилатор го чистеше воздухот во центарот на Скопје. Дали се работи за нов телевизиски проект на кој работи или нешто сосема поинакво?

 

Marko Ventilator


- Не се работи за нов ТВ проект, се работи за мојот град! Воздух полн честички вдишуваме секојдневно, несвесни дека всушност и самите можеме да придонесеме кон заштита на околината во која живееме. Па затоа, се одлучив за „ваква форма на чистење” – па ако е потребно, секој ден ќе го правам истото! Нашиот град- од мене зависи! Од сите нас зависи!, истакна Марко кога го прекинавме во неговата „генералка”.

 

Marko Ventilator1

 

Веруваме дека храброста на Марко и пред сѐ, неговата посветеност за почисто Скопје, ќе ги инспирира скопјани да размислат за начин на кој можат да му помогнат на градот. И не само да размислат, туку истиот да го применат.

 

300x300 Min

SIDEBAR TOP BANER 1

SIDEBAR TOP BANER 2

Baner Idance

Bannerprimetime

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012