54654

Видео | Петко се враќа во нова сезона од играната серија за деца на МТВ

 
Понеделник - петок, 18.55 часот, МТВ 1
 
 
Петко, Лина, Цветко и Комшо секојдневно ќе ги учат дечињата на здрава исхрана, ќе ја подигнуваат еколошката свест и ќе ги насочуваат најмладите на позитивно однесување во новата сезона која стартува овој месец на Македонската телевизија.
 
Petplusodpondopet2

"5 плус" е образовна иницијатива со намера да ја подобри реалноста и да создаде нов медиумски простор кој ќе образува, но и забавува.
Децата заслужуваат шанса да растат и учат, за да можат подобро да се разберат себеси и другите. Да размислуваат, сонуваат и откриваат, да ги остварат сопствените можности.

 Petplusodpondopet1
 
Концептот на серијата е базиран на авантурите што ги „преживува” познатиот лик Петко, и неговите пријатели  (детективот Цветко,  Комшо, Лина, Комшито, Дедо Менде итн.),  станари во стокатница  каде што живеат. Ликот на Петко е конструиран на начин кој овозможува лесна идентификација на децата со него, а крајната  цел е децата да присвојат дел од позитивните навики кои ги промовира Петко.
 
Petplusodpondopet3
 
Играната продукција "5 плус фамилија" е програма со забавно едукативен карактер која од понеделник до петок ќе се емитува на првиот канал на Македонската телевизија пред централниот Дневник. Новата сезона ќе брои околу 40-тина нови авантури на нашите интересни ликови.
 
 
 
Дани | ТВ Пакет

300x300 Min

SIDEBAR TOP BANER 1

SIDEBAR TOP BANER 2

Baner Idance

Bannerprimetime

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012