54654

Турците доаѓаат и во Јапонија - султан Сулејман прв ќе ја покори

 

Сагата за Сулејман и Хурем ќе биде прва турска серија во Јапонија

 

Турскиот спектакл "Величествениот" е првата серија од земјата на Босфорот која започнува во Јапонија. Се работи за најпродаваниот турски серијал, кој со голем успех се емитуваше и во сите земји на Балканот.

 

Sulejmanjapan1

 

Турските серии не само што владеат во сите арапски земји, туку се уште се најгледани програмски содржини и во Јужна и Централна Европа. "Крај" беше првата турска серија емитувана во Шведска, а "Време на цреши" забележа голема популарност во Италија како прва прикажана турска серија. Во земјите од Латинска Америка, сериите се емитуваат исто со голема гледаност, следејќи го успехот на првата емитувана "1001 Ноќ".

 

Дани | ТВ Пакет

Tropico 300x250

1111bebe Humanitarna

1111ivan Baner

Baner Idance

Bannerprimetime

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012