54654

Алфа со нова ТВ емисија за ЕУ и евроинтеграциските процеси

 

"Европски патокази" секоја сабота во 18 часот на Алфа

 

Во соработка со дописникот на агенцијата МИА во Брисел, Бобан Нонковиќ, Алфа телевизија започнува нова емисија "Европски патокази". Нонковиќ, како уредник и водител на оваа емисија е во средиштето на Европската Унија, Брисел, каде што се креираат европските политити и каде што треба да заврши процесот на прилучувањето на Република Македонија како членка на унијата. 

 

Evropskipatokazi1

 

Темите на оваа емисија ќе ги покриваат актуелните настан поврзани со ЕУ и Македонија. Согоровници за овие теми се европските функционери, европратеници, комесарите на Европската Комисија, како и другите креатори и донесувачи на одлуки. 

Во исто време, емисијата ќе посвети должно внимание и на прашањата од интерес на Европа, на Европската Унија и на нејзините граѓани од сите земји членки. 

 

Evropskipatokazi2

 

Заедничките, ЕУ политики, за важни прашања, ефектите од постојните регулативи и односи на во заедничката европска перспектива, како и прашањата од глобален интерес.

 

Дани | ТВ Пакет

Tropico 300x250

1111bebe Humanitarna

Baner Idance

Bannerprimetime

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012