54654

Реприза на српската емисија „Работна акција“ на Алфа во 20 часот

 

Реприза и на "Radna akcija" оваа сезона на Алфа

 

Толку беше од американските играни филмови на Алфа во прајмтајм. Од вторник до петок на оваа фреквенција се репризираат неколку пати веќе емитуваните емисии од "Radna akcija".

 

Radnakacija20alfa1

 

Има семејства што животот го поминуваат во трошни куќи, се соочуваат со сериозни социјални и здравствени проблеми... Или, пак, живеат во домови оштетени од пожари или од други временски или елементарни непогоди. На овие луѓе им е неопходна помош. Оваа емисија има мисија. Таа мисија се состои во тоа да им се помогне и да живеат барем во пристојни услови за домување.

 

Radnakacija20alfa2

 

Мајсторите и волонтерите ангажирани во оваа емисија и поведени од хумани мотиви ќе им ги реновираат домовите и ќе им ги опремат цакум-пакум. Секој дефект ќе биде поправен, секој недостаток ќе биде надоместен. Вредните и хумани луѓе ќе работат 5 дена, додека за тоа време семејството ќе живее кај роднините или кај пријателите.Кога ќе се вратат назад. Нивните реакции и тие моменти потврдуваат дека хуманоста е една од највисоките вредности.

 

Дани | ТВ Пакет

300x300 Min

SIDEBAR TOP BANER 1

SIDEBAR TOP BANER 2

Baner Idance

Bannerprimetime

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012