54654

Заврши втората сезона од дебатната емисија „Само вистина“ на Канал 5

 

Заврши политичката емисија на Канал 5

 

Втората сезона од дебатната политичка емисија "Само вистина" завршува со емитување на Канал 5. Мирјана Трпчевска и Елизабета Галевска успеаа да спротистават многу различни гледишта, а и да бидат домаќинки на многу гости од политичкиот и граѓанскиот сектор, започнувајќи од моментот пред формирање на влада во мај.

 

Samovistinapauza

 

Последната недела заврши со атрактивни гости и актуелни теми во периодов. Со Петар Атанасов и Симона Груевска-Маџоска дебатираа за исходот од донесувањето на законот за јазиците и колку тој може да го соедини или сруши концептот на етничко заедништво во Македонија. За состојбата во здравството и увезувањето на спорни лекови од странство дебатираа со Маја Парнарџиева-Змејкова и Владимир Лазаревиќ. Министерот за култура Роберт Алаѓозовски ги сподели ставовите околу буџетот на министерството, проектот „Скопје 2014“ и долговите на културните установи. Последните денови од сезоната беа резервирани за ВМРО-ДПМНЕ и изборот на нов лидер на партијата.

 

Дани | ТВ Пакет

1 300

300x300 Mins

300x300 Min

300x300 Min3

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Bannerprimetime

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012