54654

Спорот со името и двојазичноста - нови дебати во „Само вистина“

 

Нови емисии од политичката дебата на Канал 5

 

Може ли „генерацијата“ Заев-Ципрас да го реши проблемот со името? Зошто тоа не им успеа на претходните премиери и претседатели? Дали и кој во минатото го отфрли предлогот Република Македонија (Скопје)? Ако се договори ново име, ќе помине ли на мала врата во Собрание, без референдум? Ќе „дигне ли рака“ ВМРО-ДПМНЕ за евентуално ново име на Македонија? Кој ја започна оваа политичка голгота со јужниот сосед? Постоеја ли „куферчиња со пари“ наменети за продажба на името? Кој профитираше од оваа статус-кво ситуација изминативе 25 години?

 

Tretaseznasamovistina


Понеделник, 29 јануари, веднаш по централните вести на оваа тема ќе дебатираат Стојан Андов и Виктор Габер во новата сезона од дебатно политичката емисија "Само вистина" на Канал 5.

 

Дани | ТВ Пакет

1 300

300x300 Mins

300x300 Min

300x300 Min3

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Bannerprimetime

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012