54654

„0m+“ на Телма прашува - зошто зрното грав е опасно за децата?

 

Во среда во емисијата за деца и родители на Телма ќе гледате :

 

Постојано читаме предупредувања да не им даваме на децата да играат со ситни играчки или предмети што се составени од мали делови. Зрната од кикирики, пченка, грашок грав се особено опасни доколку се вдишат. Зошто зрното грав е најопасно?

 

Angelcoomplus

 

На кој начин туѓите тела можат да завршат во дишните патишта кај децата, каква улога имаат невниманието и неинформираноста на родителите кога им дозволуваат на децата да трчаат со полна уста или да се смеат или плачат додека јадат? Д-р. Ангелчо Андоновски педијатар и директор на Институтот за белодробни заболувања кај децата Козле е гостин на Телма во среда во 12 часот.

 

Дани | ТВ Пакет

1 300

300x300 Mins

300x300 Min

300x300 Min3

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Bannerprimetime

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012