54654

Грчкото ДиЏеј дуо „Future of matter“ на 13. јануари во Епицентар

 

Техно журка во сабота во скопски "Епицентар"

 

"Future of Matter" доаѓаат од Солун, а нивната приказна започнува со пасијата за длабоките и емотивни електронски звуци, спојувајќи ги Haris Giachanos и Dimitris Mitilinaios на едно заедничко музичко патување. Селестијалните техно звуци со фокус на мелодијата во сетовите на Future of Matter е она што ве тера да преминете во друга музичка димензија.

 

Futureepicentar1

 

Заедно се од 2016та и до сега настапиле пред голем број артисти меѓу кои: Tale of Us, Âme, Mano Le Tough, Monoloc, Pisetzky, а оваа година за прв пат и на најпознатиот музички фестивал во Грција, Reworks Festival. Како локална поддршка ќе настапат Ana Malo и Baloski. Истовремено и тврди и тешки и полни со енергија, со цел дијапазон на емоции во мелодијата и басовната линија овие двајца млади диџеи прецизно го разместуваат скроениот ритам на омилените продуценти.

 

Futureepicentar2

 

Инспирацијата ја влечат од дивергентните музички правци на undergroundот, се фокусираат на музичкиот дизајн, еволуирајќи во звукот кој истовремено го трасира патот на младата генерација.

 

Дани | ТВ Пакет

300x300 Min

SIDEBAR TOP BANER 1

SIDEBAR TOP BANER 2

Baner Idance

Bannerprimetime

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012