54654

Детски курс во „Public room“ за креативно размислување и делување

 

Курс за напредни вештини за 4.000 денари

 

Во "Јавна соба", центар за дизајн и иновации, од 9ти јануари па во наредните две седмици ќе се одржи напреден курс за деца, каде ќе стекнат и развијат вештини за дизајн. На овој курс децата ќе имаат можност да поминат низ 5те различни фази на креирање на една употреблива апликација за мобилен телефон, по што ќе се стекнат со вештини кои понатаму може да ги користат како алатки при креативно решавање на проблеми, дизајнирање на идејни решенија и сл.

Desihnthinkpublic1

 

На овој курс децата ќе имаат можност да поминат низ 5те различни фази на креирање на една употреблива апликација за мобилен телефон, по што ќе се стекнат со вештини кои понатаму може да ги користат како алатки при креативно решавање на проблеми, дизајнирање на идејни решенија и сл. Пријавување за овој курс се одвива на два начини:

- преку пополнување на онлајн формулар

https://goo.gl/forms/bSTkrGfkzZK2lQcu1

- лична пријава со пополнување на пријава во "Public room"

 

Desihnthinkpublic2


Оваа работилница е креирана по програмата Design Thinking, на Design Club UK. Ментор е Ирина Михајлова – сертифициран Design Club ментор и графички дизајнер.

 

Дани | ТВ Пакет

Tropico 300x250

1111bebe Humanitarna

1111ivan Baner

Baner Idance

Bannerprimetime

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012