54654

Нераскажана приказна за кучињата, секоја недела на Дискавери

 

Недела, 20 часот - истражувања што не сте ги знаеле

 

Kucinjaneraskazana1

 

Кучињата се многу повеќе од сакани миленици- на почетокот грабливци, но со текот на својата еволуција доживеале неверојатни промени. Оваа серија ја опишува историјата на најдобриот пријател на човекот, следејќи ја историјата на кучињата и проучувајќи низа кучиња со најголем фокус на раните фази на припитомувањето.

 

Kucinjaneraskazana3

 

Запознајте ја корисната улога на кучињата низ создавањето на современиот однос меѓу нив и луѓето. Серијалот исто ни открива и револуционерни научни истражувања кои докажуваат дека кучињата не разбираат подобро отколку што замислуваме и вековната врска меѓу човекот и кучето е чиста хемија.

 

Kucinjaneraskazana3

 

Кучињата помогнале да се обликува светот каков што го знаеме. Ловејќи со нас ни помогнале да застанеме на врвот на синџирот на исхрана. Штитејќи ги нашите стада, помогнале од грабливци да еволуираме во одгледувачи. Служејќи се со својата сила и издржливост ни овозможија да живееме на најекстремните места на светот.

Следете го серијалот секоја недела на Дискавери и дознајте колку всушност нашите најдобри пријатели напредувале и ни помогнале низ времето.

 

Дани | ТВ Пакет

Tropico 300x250

1111bebe Humanitarna

Baner Idance

Bannerprimetime

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012