54654

Оригинални снимки од Авганистан во новата серија на Дискавери

 

"Под оган" - нов серијал на Дискавери

 

2010 година и мала група новајлии заедно со своите заповедници од 101 Воздушна девизија, ги пакува своите камери и стандардната воена опрема и одлетува на едногодишна задача во Авганистан.

 

Podogan1

 

Годината ја поминуваат на најистурената американска позиција во Корунгал, длабоко во подрачјето кое го контролираат талибанците, а планирале да снимат се што виделе и да ги покажат снимките на најблиските кога ќе се вратат дома. Материјалот кој го вратија ни нуди извонреден приказ на модерното војување не едно од најопасните места на светот кое ќе ги фрли гледачите во средиштето на акцијата.

 

Podogan2

 

Инстинктивни и вистински искуства кои ретко каде на друго место можат да се видат, ниту на извештаите на вести ниту во типични документарни емисии. Ќе ги откриете сите лични борби, заблуди и тагата од војувањето, она што го виделе и засекогаш ги променило.  Неколку години подоцна, овие луѓе прозборуваат за годината помината во војна. Серијата „Под оган“ се прикажува од 28 јануари во 23 часот на Дискавери каналот.

 

Дани | ТВ Пакет

Tropico 300x250

1111bebe Humanitarna

Baner Idance

Bannerprimetime

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012