54654

Прочитајте кои познати канали се дел од корпорацијата Дискавери

 

Нешто повеќе за Дискавери Комуникајшнс

 

Diskaveriklom1

 

Дискавери комуникејшнс (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) ја задоволува љубопитноста и ги држи суперфановите низ планетата со портфолио од премиум вистински, спортски, стилски и детски содржински брендови вклучувајќи ги тука Discovery Channel, TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, Science и Turbo/Velocity, како и OWN: Oprah Winfrey Network во САД, Discovery Kids во Латинска Америка, и Eurosport, водечкиот провајдер на локална и релевантна премиум спортска содржина кој претставува единствен Дом на Олимписките игри низ Европа.

 

Diskaveriklom2

 

Достапни во повеќе од 220 земји и територии, програмите на Дискавери достигаат 3 милијарди кумулативни претплатници, кој заедно гледаат 54 милијарди часа содржина од Дискавери секоја година. Понудата на Дискавери е повеќе од традиционална телевизија за сите екрани, вклучувајќи ги тука производите од GO портфолиото и Discovery Kids Play, ОТП стриминг сервисите како Eurosport Player, дигиталните и социјалните видеа од Group Nine Media, како и виртуелното раскажување преку Discovery VR.

Diskaveriklom3

Дискавери направи големи инвестиции во ЕМЕА регионот во последните години, од аквизицијата на Еуроспорт и добивање на ексклузивни права за пренос, вклучувајќи ги и Олимписките игри од 2018-2024, до директни дигитални производи како Dplay, кој има попиуларни забавни и спортски содржини за Италија, Норвешка, Шведка и Данска, преку партенрството со ProSiebenSat1 во Германија за стриминг сервисот кој ги нуди најдобрите содржини од двете компании. Дискавери исто направи прогрес во растот на сопствениот спортски стриминг сервис низ Европа со EurosportPlayer.

 

Дани | ТВ Пакет

 

Tropico 300x250

1111bebe Humanitarna

Baner Idance

Bannerprimetime

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012