54654

Викторија Дејвис останува да го води Дискавери за Македонија

 

Викторија Дејвис - задолжена за централна и источна Европа

 

Како што веќе објавивме, Дискавери комуникејшнс ја трансформира својата структура на регионалните бизниси низ Европа, Средниот Исток и Африка (ЕМЕА), за да ja консолидира својата позиција како глобален лидер на забавната програма за сите видови екрани и услуги, и да креира средина која ќе го оптимизира бизнисот додека се насочува кон нови полиња на раст.

 

Viktorijaejvids1

 

 Дискавери направи големи инвестиции во ЕМЕА регионот во последните години, од аквизицијата на Еуроспорт и добивање на ексклузивни права за пренос, вклучувајќи ги и Олимписките игри од 2018-2024, до директни дигитални производи како Dplay, кој има попиуларни забавни и спортски содржини за Италија, Норвешка, Шведка и Данска, преку партенрството со ProSiebenSat1 во Германија за стриминг сервисот кој ги нуди најдобрите содржини од двете компании. Дискавери исто направи прогрес во растот на сопствениот спортски стриминг сервис низ Европа со EurosportPlayer.

 

Viktorijaejvids2

 

Поради нејзиниото одлично лидерство на пазарот, Викторија Дејвис останува да ја води централна и источна Европа (Македонија, Хрватска, Унгарија, Чешка, Србија, Бугарија и Романија), а под нејзино водство ќе бидат и Турција, североисточна Европа и Медитеранот, со што ќе се формира посилен пазарен кластер.

 

Дани | ТВ Пакет

300x300 Min

SIDEBAR TOP BANER 1

SIDEBAR TOP BANER 2

Baner Idance

Bannerprimetime

Ексклузивно

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Телевизија

Забава

МК Сцена

Единствен телевизиски информативен портал во Македонија © ТВ Пакет 2009 - 2012